V roce 1920 zakoupil Abele Adami špičkově situovaný vinohrad „Vigneto Giardino – Rive di Colbertaldo“ unikátní vinici ve tvaru přírodního amfiteátru, kde zdejší půdní složení a jedinečné mikroklima umožňují hroznům odrůdy Glera plně vyzrát. Ve vinařské tradici poté pokračoval i jeho syn Adriano. Od roku 1980 řídí rodinný podnik energičtí bratři Franco a Armando Adami (třetí generace vinařského rodu Adami) a vinařství Adami se dnes řadí mezi absolutní špičku v oblasti Prosecco. Produkce činí přibližně 700 tisíc láhví Prosecco ročně, vinařství zpracovává hrozny z 11 hektarů vlastních vinic, další hrozny (přibližně ze 40 hektarů) nakupuje od nejlepších vinohradníků, se kterými má vinařství dlouholeté osobní vazby.
Ca´ la Bionda – se nachází v obci Marano di Valpolicella, v srdci historicky „klasické“ zóny Valpolicella. Plocha vinic se rozkládá na 29
Hektarech ve svahu a v nadmořské výšce od 150 do 300 metrů nad mořem s východní expozicí. Vinařství, bylo nedávno zrekonstruováno a restrukturalizováno, ale své založení datuje již do roku 1902. Pietra Castellani, který byl vášnivým a oddaným pěstitelem hroznů a vinařem je tím, kdo se o založení nejvíce zasloužil.
Rodina Castellani, která je v současné době ve své čtvrté generaci, pokračuje v práci se stejným odhodláním a vášní, s jakou to Pietro zahájil před více než sto lety. Všechny fáze procesu výroby vína, pěstování nejkvalitnějších hroznů, sklizeň hroznů, vinifikace, školení a marketing jsou prováděny přímo rodinou. Zvláštní pozornost a péče je věnována jemnému procesu sušení hroznů neboli „appassimento“, který je nezbytný pro výrobu Recioto a Amarone, největších a nejušlechtilejších vín v regionu.
I když je nové vinařství designovým skvostem, je především vysoce praktické a funkční. Využitím přirozené topografie země bylo nové vinařství navrženo bez nutnosti používat pumpy k přemisťování moštů a vína po vinařství. Vzhledem k tomu, že různé fáze procesu vinifikace probíhají na různých úrovních vinařství, jsou schopni využít gravitační sílu k přemisťování objemů moštu nebo vína kolem vinařství. Tímto způsobem víno není vystaveno prudkému nárazu, který je typický pro čerpadlo, a zajišťuje lepší zachování všech přirozených vlastností vína.
Kvalita a autentičnost našich vín jsou výsledkem nekompromisní vášně, kterou sdílejí všichni členové rodiny Castellani a která se předává z generace na generaci více než století.
Vinařská oblast Veneto

O oblasti
Největší italská vinařská oblast nabízející nejširší škálu vín, kterým však aktuálně kraluje vinná odrůda Glera. Že ji neznáte? Určitě ano, jen již v jejím nejslavnějším vinném provedení. Lehké, zábavné a osvěžující Prosecco je benátskou superstar, kterou si můžete osvěžit každý den.
Vinařství z oblasti Veneto
Máte zájem o vína z této oblasti?
"*" indicates required fields
Další vinařské oblasti
