Château de Beaulon
Vinařská oblast Cognac

Označení „ Château „ v oblasti Cognacu je velmi výjimečné a nutno říci, že kvalita cognacu a Pineau des Charentes, které se zde vyrábí, tomu plně odpovídá. Není divu, že ve Francii jsou považovány za opravdovou lahůdku pro skutečné gurmány a zasvěcence. Château de Beaulon je na rozdíl od konkurence připravuje vždy pouze z vlastních hroznů. Navíc se zde při pěstování révy uplatňují výhradně tradiční metody bez použití chemických prostředků. Základem jsou starobylé odrůdy révy Folle Blanche, Colombard a Montils. Pro první destilát se používají jen nové sudy z limousinského dubu a po šesti až sedmi měsících se destilát přelévá do starších sudů. K dalšímu ředění na 58-60% alkoholu dochází po třech letech. Skutečnou harmonii však dosáhnou mícháním různých ročníků beaulonských koňaků. Beaulon má královské dekrety pro zásobování belgického a dánského dvora a je ustanoveným dodavatelem mnoha velvyslanectví. S jeho koňakem se můžeme setkat v nejpřednějších restauracích a obchodech, například Harrods v Londýně, Fauchon v Paříži, aj. Kromě cognacu se v Beaulonu vyrábí cenou poctěné Pineau des Charentes, prodávané pět a deset let staré a ve výjimečných letech i ročníkové.

Vinařská oblast Cognac

O oblasti

Cognac lze produkovat výhradně v malém francouzském regionu, který leží zhruba 100 km severně od Bordeaux na území dvou departmentů – Charente a Charente-Maritime. Region je lemován na západě Atlantickým oceánem a na východě je přirozenou hranicí předhůří horského pásu Massif Central. Počátky Cognacu se datují do 16.století, kdy zejména holandští obchodníci v...

Číst více

Vinařství z oblasti Cognac

  • Château de Beaulon
    Označení „ Château „ v oblasti Cognacu je velmi výjimečné a nutno říci, že kvalita cognacu a Pineau des Charentes, které se zde vyrábí, tomu plně odpovídá. Není divu, že ve Francii jsou považovány za opravdovou lahůdku pro skutečné gurmány a zasvěcence. Château de Beaulon je na rozdíl od konkurence připravuje vždy pouze z vlastních hroznů.
    Více o vinařství

Máte zájem o vína z této oblasti?

Kontaktujte nás a my vám zašleme nabídku vín, které importujeme.

"*" indicates required fields

Další vinařské oblasti ve Francii

Oblast
Provence je jedním z nejstarších vinařských regionů Francie a kolébkou vinařství ve středomoří. Od Nice po Marseille mezi údolím Rhôny a pobřežím středozemního moře se pěstuje vinná réva již od 6. století před Kristem.
Oblast
Cognac lze produkovat výhradně v malém francouzském regionu, který leží zhruba 100 km severně od Bordeaux na území dvou departmentů – Charente a Charente-Maritime. Region je lemován na západě Atlantickým oceánem a na východě je přirozenou hranicí předhůří horského pásu Massif Central.
Oblast
Historie pěstování vinné révy v údolí řeky Rhôny sahá až do 5.století před Kristem, kdy Řekové šíří kulturu vína ve středomoří.
Oblast
První zmínky o pěstování vinné révy na březích řeky Saony sahají do 5.století před Kristem, kdy jí rozšířili ze středomoří údolím řeky Rhôny nejdříve Řekové a později Římané.
Oblast
Vinice Beaujolais leží v pásu zhruba 50 km od severu k jihu mezi městy Macon a Lyon a na šířku měří zhruba 20 km.
Oblast
Patří mezi nejmenší vinařské regiony Francie a název je odvozen od stejnojmenného pohoří, které se rozkládá na území dvou států (Švýcarska a Francie).
Oblast
Alsasko je nejvýchodnější francouzský vinařský region. Táhne se podél Rýna v severojižní ose na východním úpatí horského masivu Vogéz.
Oblast
patří mezi nejvěhlasnější francouzské vinařské regiony a produkuje nejslavnější šumivé víno světa.
Oblast
Vinařský region Bordeaux pojmenovaný podle historického města v zálivu Gironde, zahrnuje všechny vinohrady vysázené v departmentu Gironde na jiho-západě Francie u Atlantického oceánu.
Oblast
V oblasti středomoří je kultura vinné révy přítomná již od 5. století před Kristem od období řecké kolonizace ale největší rozvoj a v podstatě dnešní podobu vinařského regionu vtiskli regionu Římané od roku 118 před Kristem.
Oblast
Tato rozsáhlá vinařská oblast lemuje po délce zhruba 1000 kilometrů řeku Loiru, která představovala důležitou obchodní tepnu a díky níž se vína z jejího okolí snadno dostávala i do vzdálených krajů.